FAQ Search
Memberlist Usergroups
Profile
  Forum Statistics Register
 Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
Moonpod Homepage Starscape Information Mr. Robot Information Free Game Downloads Starscape Highscore Table
assertion failure
Post new topic   Reply to topic    Discussion Pod Forum Index -> Starscape Support View previous topic :: View next topic  
 Author
Message
gothgeek



Joined: 28 Jan 2008
Posts: 1
Location: United States



PostPosted: Mon Feb 04, 2008 3:28 pm    Post subject: assertion failure Reply with quote

OK, i've installed the game on two different machines now and get the same errors:

1) Error: can't open keymap.txt for writing
Assertion Failed:
Expression: 0
File: .\Source\frontend.cpp
Line 14317

2) Assertion Failed
Expression: m_isOpen
File: .\Source\quickfile.cpp
Line: 788


I get this just going into the game and then hitting quit. This also happens when i go to try and save.

Help!
Back to top
View user's profile AIM Address
Poo Bear
Pod Team
Pod Team


Joined: 14 Oct 2002
Posts: 4121
Location: Sheffield, UK



PostPosted: Mon Feb 04, 2008 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry about that.

What version of the game are you running? (top left on first screen after game loads).

What is your install path? (mine is c:\program files\starscape)

What is your mydocuments path? (mine is c:\documents and settings\muppet\my documents\)

What OS are you running XP or Vista?

Has it always done this or was it ok and then you updated?
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Lothar
Starscape Jedi
Starscape Jedi


Joined: 21 Dec 2003
Posts: 522



PostPosted: Wed Jun 04, 2008 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

I ran into an assert as well...

Scavenger game, moving directly from zone 1 to zone 3 (I save zone 2 for later -- the cap ships drop better loot after I've beat the zone 3 boss.) Hadn't saved yet. Window title "Bad do", Assertion failed: Expression: realNum == num, file: .\Source\zone.cpp line: 1933. It came up as I was actually moving from node to node.

Version is 1.6MP (bottom left of my screen, not top left.) Install path is c:\games\starscape. Docs path is C:\users\Lothar\documents\Starscape. Running vista, don't know the current build. This is the first time I've seen the assert, though I regularly used to get crashes going directly from zone 1 to zone 3 if I hadn't saved my game yet. Sometimes the crashes were when moving, and other times, later in the zone.
Back to top
View user's profile
Lothar
Starscape Jedi
Starscape Jedi


Joined: 21 Dec 2003
Posts: 522



PostPosted: Thu Jun 05, 2008 2:38 am    Post subject: Reply with quote

And another:

Bad do
Assertion Failed:
Expression: m_pEmitter
File: .\Source\shipres.cpp
Line: 1001

Scavenger game, zone 1, no saves, launching ship in a node with a mining barge. Third barge (baiting them, as I do in scavenger.)

As the game continued, I got the same assert every time I approached a mining barge -- until I saved. Then the problem went away, at least for a while. Came back after a bit, and went away when I saved again.

There's something about saving the game that seems to fix the weird states it gets into.
Back to top
View user's profile
Poo Bear
Pod Team
Pod Team


Joined: 14 Oct 2002
Posts: 4121
Location: Sheffield, UK



PostPosted: Thu Jun 05, 2008 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Lothar Smile


Just noticed the version number on the updates page still says 1.6 - doh! Sad We are actually on 2.3 after a slew of really minor issues cropped up one after the other. Anyway, I don't think the official version will fix this problem.

Can you try this one instead 2.4
www.moonpod.com/temp/InstallStarscape_2.4.exe


I can't reproduce either of them Sad but the second could be too many gravity beam scoop things in the same place somehow so I might have fixed that.

The first is weirder, but I've changed a few things that might help.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
kathaara



Joined: 03 Apr 2009
Posts: 4



PostPosted: Fri Apr 03, 2009 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

I am also having the same problem. I just installed Starscape again, first time to try it on a Vista computer. I also tried uninstalling and reinstalling the 2.4 version; same problem. I have run it in compatibility mode with XP SP2 and have run it as administrator, same problem. Thanks in advance for your help!
Back to top
View user's profile
Poo Bear
Pod Team
Pod Team


Joined: 14 Oct 2002
Posts: 4121
Location: Sheffield, UK



PostPosted: Sat Apr 04, 2009 8:05 am    Post subject: Reply with quote

What problem is it you are having exactly?
Back to top
View user's profile Visit poster's website
kathaara



Joined: 03 Apr 2009
Posts: 4



PostPosted: Mon Apr 06, 2009 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Error: can't open keymap.txt for writing
Assertion Failed:
Expression: 0
File: .\Source\frontend.cpp
Line: 14322

Vista Home Premium SP1
nVIDIA GeForce 8800 GTS
2.0 gigs of ram
AMD Athalon 65 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.30 GHz

Thanks!
Back to top
View user's profile
Poo Bear
Pod Team
Pod Team


Joined: 14 Oct 2002
Posts: 4121
Location: Sheffield, UK



PostPosted: Tue Apr 07, 2009 7:22 am    Post subject: Reply with quote

Usually that means the file has been locked, it's corrupt or the install has screwed up. I'd un-install, then check manually everything has really gone, especially in mydocuments\mrrobot. Then get a fresh download and install again.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Konedima
Grammar Police
Grammar Police


Joined: 25 Oct 2003
Posts: 1068
Location: Sydney, Land of Censorship



PostPosted: Tue Apr 07, 2009 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

kathaara wrote:
AMD Athalon 65
I have to get me one of those.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
SethP



Joined: 24 Apr 2006
Posts: 303
Location: Connecticut, USA



PostPosted: Wed Apr 08, 2009 2:32 am    Post subject: Reply with quote

Konedima wrote:
kathaara wrote:
AMD Athalon 65
I have to get me one of those.


That chip specifically? I haven't been keeping up on the whole AMD vs. Intel thing, but I haven't been hearing good things about AMD's side recently.
Back to top
View user's profile MSN Messenger
kathaara



Joined: 03 Apr 2009
Posts: 4



PostPosted: Wed Apr 08, 2009 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Got it. I have my mydocs on another drive, was causing issues. Ty for help, and yes, that chip is fun Smile I haven't had any issues at all with it and my last two processors were intels that died on me. Go figure.
Back to top
View user's profile
SethP



Joined: 24 Apr 2006
Posts: 303
Location: Connecticut, USA



PostPosted: Wed Apr 08, 2009 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

Cool. How does it do in the bang:buck ratio department?
Back to top
View user's profile MSN Messenger
kathaara



Joined: 03 Apr 2009
Posts: 4



PostPosted: Thu Apr 09, 2009 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

well, i got it from the dell refurbished site, so cheaper than usual. I also got a higher clockspeed than intels for the same price which is why I chose it.
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Discussion Pod Forum Index -> Starscape Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group